Sökmotoroptimering (SEO) eller konsten att vara sökbar på Google

Sökmotoroptimering – “search engine optimization” (SEO) på engelska – är en komplicerad teknisk term för något som väldigt många företag missar att ägna en tanke åt. Sökmotoroptimering – även känt som sökordsoptimering – innebär att man lägger fokus på utvalda söktermer som är viktiga för verksamheten. T ex “bilverkstad Stockholm”. Om man driver en bilverkstad finns det naturligtvis många sätt att sprida kännedom om verksamheten. Ett sätt som många lägger tid och pengar på är Google AdWords. Man väljer ut söktermer som är viktiga och avsätter en budget per månad för annonser på Google.

Ett långt effektivare sätt att synas på är genom god sökmotoroptimering. Då syns man organiskt på Google. Organiskt betyder att man hamnar högt upp i de naturliga resultaten – inte annonser alltså. Som lök på laxen är det alltfler som installerar annonsblockerare i sina webbläsare och då visas inte AdWords-annonser alls.

Wettern gör ett grundläggande sökmotoroptimeringsarbete som ger dokumenterade resultat. Vi kan även hjälpa till med löpande SEO för att ditt företag ska klättra högre och stanna på en hög placering.

Vårt mest framgångsrika SEO-arbete var när vi lyfte ett företag från 12:e till 2:a plats för en sökterm som då hade konkurrens från över 20 miljoner resultat.

 

IDE &

KONCEPT

E-HANDEL

RESPONSIV

DESIGN

SÖK­OPTIMERING

HC Biluthyrning

HC behövde en ny hemsida och ville samtidigt ha hjälp med sökmotoroptimering. Eftersom HC har konkurrenskraftiga priser var “hyra bil billigt Göteborg” en av deras viktigaste söktermer. Resultatet? De ligger högst upp i lokalsökningsresultaten – d v s företagen på kartan högst upp – och på 2:a plats (i skrivande stund) i de organiska resultaten. Detta bland 128 000 resultat vilket inte är så väldigt många resultat, men konkurrensen är stenhård. Företag som Budget och Hertz är med och tävlar.

Sökmotoroptimering i Göteborg
Sökmotoroptimering (SEO) Sökordsoptimering: SAJ

SAJ – Boka föreläsare & moderatorer

Vi har gjort sökmotoroptimering (SEO) för SAJ förmedlingsbyrå med fokus på sökord som vi tagit fram i samarbete med Stefan Jonsson. På väldigt kort tid har vårt arbete gett tydligt resultat på Google. Klättringen mot förstasidan är på god väg. Vi räknar med att SAJ ska finnas på förstasidan på Google inom några månader.

Johan Rosé

Wettern byggde en e-handel till klock- och accessoarföretaget Johan Rosé. Vi gjorde även omfattande sökmotoroptimering. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Även om konkurrensen är stenhård har vi bara två månader efter lansering tagit in Johan Rosé på plats 9 (första sidan) av cirka 6 miljoner resultat på en av deras viktiga söktermer.

Sökmotoroptimering. SEO. Sökordsoptimering. Johan Rosé Watches & Accessories.
Sökmotoroptimering. SEO. Sökordsoptimering. RM Komponenter.

RM Komponenter

Wettern gjorde ett grundläggande arbete med RM Komponenter, som laserskär och kantpressar metallkomponenter till bland annat restauranginredningar och industri. Arbetet gjordes för någon månad sedan och de viktiga söktermerna klättrar uppåt i resultaten. Det slutliga resultatet väntar vi oss RM Komponenter ska nå inom ett halvår.